K V I N N E R   I   S K O G B R U K E T

 
 
 
 
VELKOMMEN TIL LANDSMØTE OG
TEMAKONFERANSE STAVANGER 1. - 3. SEPTEMBER
Kvinner i Skogbruket ønsker velkommen til en uforglemmelig opplevelse i Rogaland. Selv om Rogaland er et lite skogfylke så er det et enormt potensiale. Dette skyldes gode vekstvilkår og mange framoverlente grunneiere med fokus på nye næringer.
Bli med og opplev mulighetene denne grønne næringen fører med seg! Landsmøte gjennomføres fredag i forkant av temakonferansen.
Dobbelklikk på bildet for å se hele programmet!

FOTOKONKURRANSE
- BLI MED PÅ ÅRETS BLINKSKUDD!
Kvinner i Skogbruket er på jakt etter flere bilder til hjemmesiden, Facebook og andre anledninger, og arrangerer derfor fotokonkurranse i samarbeid med Felleskjøpet Rogaland Agder! Vi ønsker oss bilder som har med skog og skogbruk å gjøre, og har du et bilde du mener vi kan bruke videre, så bli med i konkurransen.
Hovedstyret velger ut vinneren, og vinneren annonseres på årets landsmøte i Rogaland!
Send inn ditt bidrag til e-post: post@kvinneriskogbruket.no innen 15.august, og vært med i trekningen av en Stihl ryddesag, sponset av Felleskjøpet Rogaland Agder!
Ved å sende inn ditt bidrag, gir du Kvinner i Skogbruket tillatelse til å bruke bildet.
(Bildet er kun et eksempel - hvilken ryddesag som gis bort annonseres på landsmøtet).
NY FORSKRIFT VIL GI ØKT BRUK AV TRE I NORGE
2017 - Foto: Anne Kjersti Bentsen
En ny forskrift krever at stat og kommune skal ta hensyn til klima og miljø når de kjøper varer og tjenester. Kvinner i Skogbruket er glade for at det nå kommer sterkere virkemidler som kommune og stat må følge opp. Dette vil gi økt bruk av tre og andre klimavennlige materialer i offentlige bygg.
Les den fullstendige pressemeldingen i linken til høyre.

VELLYKKET ARRANGEMENT UNDER ARENDALSUKA
04. mars 2015
Fagseminaret med tema Jordbrukets og skogbrukets bidrag i det grønne skiftet. Til tross for mange interessante parallelle arrangementer klarte vi sammen med ZERO, Norges Skogeierforbund, Norges Bondelag og Norske Felleskjøp å fylle opp kinosalen med lydhøre mennesker. Styreleder Merete Larsmon og Mari Sand Austigard hadde sentrale roller under arrangementet. Merete som innleder og paneldeltaker og Mari som møteleder for deler av programmet.
VIDEO & PLANSJER
PROGRAM


NYHETSBREV #2
2016

I nyhetsbrev #2 forteller vi om den tysk/franske dokumentarfilmen Kvinner i Skogbruket er med i. I den forbindelse fikk vi en hyggelig hilsen fra Landbruksråd Knut Øistad ved Norges delegasjon i EU.
Her finner dere også intervju med Nadja Stumberg som ønsker velkommen til temakonferansen i Halden i forbindelse med landsmøtet. Hun minner om påmeldingsfristen som er onsdag 15. juni!
Til slutt får vi innblikk i skogkvinnesamlingen i Stavanger med påfølgende vellykket skogdag sammen med innvandrerkvinner og -barn i Sandes. KiS har hatt motorsagkurs i Birkenes i Aust-Agder og vi er med i landbruksbloggen i regi av NATIONEN og Norsk Landbrukssamvirke.
JUBILEUMSLANDSMØTE OG TEMAKONFERANSE I HALDEN
02.-04. september 2016

Velkommen til jubileumslandsmøte og temakonferanse!
Kvinner i Skogbruket fyller 30 år i år og fylkeslaget i Akershus/Oslo/Østfold har laget et flott program som er et jubileum verdig!
Under finner du programmet, og link til påmeldingsskjema.
Påmeldingsfrist 15. juni
PROGRAM
PÅMELDING

SKOGKVINNER I TYSK-FRANSK DOKUMENTARFILM
04. mars 2015
Et filmteam fra det tysk-franske produksjonsselskapet Arte ble med Kvinner i Skogbruket på styremøte, skogplanting, motorsagkurs hos styreleder Merete Larsmon på Bygstad. Filmteamet fulgte Merete både på jobb, i hjemmet og sammen med Kvinner i Skogbruket. Hun fikk fram skogens rolle i klimasammenheng og norsk skogbruk som verdiskaper. Filmteamet var også innom Rogaland for å sette fokus på klimaskogprosjektet der.

NYHETSBREV #3
Nyhetsbrevet inneholder stoff fra samarbeidsprosjektet mellom svenske, islandske og norske skogkvinner, intervju med Pia Charlotte Schøyen som slo gutta og Europamester i trefelling i Belgia, litt om samarbeidet mellom de frivillige organisasjonene i forbindelse med statsbudsjettet, litt om vår nye styreleder og fotokonkurransen.
Vi har også med noe av det som skjer i 2018:
  • Styremedlem Tone L. Fogth representerer Kvinner i Skogbruket på FNs kvinnekommisjons møte i mars
  • Skogkvinnesamling i Arvika i Sverige 21. og 22. april
  • Landsmøtet og temakonferansen i Kristiansand 31. august til 2. september.
Intervju med Pia og bilder HER
Fellingen under EM ligger på facebooksiden
Litt om ny styreleder HER
NORDISK SAMARBEID BÆRER FRUKTER
Denne helgen er skogskvinner fra Island, Sverige og Norge samlet i Oslo i lokalene til Skogselskapet. Mange gode ideer for videre samarbeid og felles aktiviteter er kommet fram disse dagene.
I går hadde vi møter med Trygve Enger og Tore Molteberg hos Skogselskapet og Erik Lahnstein hos Norges Skogeierforbund. Våre samarbeidspartnere fra Island og Sverige fikk et godt innblikk i hva som rører seg i skogbruket i Norge.
Erik Lahnstein roser Finlands skogbruksstrategi, her sammen med leder Kjersti Rørmyr
Her er vi alle samlet foran Skogselskapet
KVINNER I SKOGBRUKET TIL FN I NEW YORK

Styremedlem Tone l. Fogth (bildet) representerer Kvinner i Skogbruket i FNs Kvinnekommisjons møte i mars 2018 i New York. Den er den viktigste internasjonale møteplassen for å diskutere kvinners rettigheter og likestilling, og neste års møte er kvinners situasjon på landsbygda i fokus.

I tillegg til offisielle delegasjoner fra FNs medlemsland deltar også en rekke representanter fra ulike organisasjoner verden over. Tone ble plukket ut og har fått innvilget reisestipend fra FOKUS (Forum for kvinner og utviklingsspørsmål). Neste års hovedtema er: Challenges and opportunities in achieving gender equality and the empowerment of rural women and girls.
NEI TIL KUTT I FRIVILLIGHETEN!
I dag har Signe Lindbråten fra 4H, Live Kleveland fra Dyrevernalliansen og Cecilie Aurbakken fra Norges Bygdekvinnelag vært i næringskomiteen og lagt frem kravene våre. Dette har de gjort på vegne av de 28 organisasjonene som får støtte over landbruks- og matdepartementets budsjett kapittel 1138 post 70. Der bad de næringskomiteen medvirker til at ordningen i sin helhet tas inn igjen i budsjettet for 2018, og at ordningen videreføres med samme bevilgning til den enkelte organisasjon som for 2017.
Fra venstre:Live Klevelend, Signe Lindbråten og Cecilie Aurbakken
Opptak fra høringen HER
Linken viser litt informasjon om bredden til organisasjonene som ramme HER
FRIVILLIGE ORGANISASJONER STÅR SAMMEN I FELLES KAMP MOT REGJERINGENS FORSLAG
Regjeringen har atter en gang i statsbudsjettet tatt bort all statsstøtte til frivillige organisasjoner som får penger fra Landbruks- og matdepartementet. Verst går det ut over 4H, som kan miste over 7 millioner kroner. De mange organisasjonene, deriblant Kvinner i Skogbruket, står nå opp sammen for at denne støtten skal opprettholdes. Det er ikke første gangen regjeringen prøver seg på dette. Forrige gang gav felles kamp resultater.
Vi håper og tror at sammensetningen i Stortinget gjør at det samme skjer igjen. Kvinner i Skogbruket har stått på statsbudsjettet i flere tiår. Midlene vi mottar er ikke av de største, men er av stor betydning for vår virksomhet.
Kanskje det trengs en ny markering foran Stortinget?
LIKESTILLINGSMIDLER FRA NORDISK MINISTERRÅD TILDELT KVINNER I SKOGBRUKET
Kvinner i Skogbruket er en av syv som i år mottar prosjektmidler fra Nordisk likestillingsfond. Dette er midler som ligger inn under Nordisk ministerråd. I år har Norge formannskapet og fokus dette året settes på likestilling i arbeidslivet.
Det godkjente forprosjektet vårt har tema: "En likestilt og mangfoldig skognæring. I prosjektet samarbeider vi med KUN i Norge, Spillkråkan i Sverige og Skògræktin på Island. Vi samles alle i midten av november i Oslo, der vi skal jobbe videre mot et eventuelt større prosjekt der nordiske land samarbeider.
Kunngjøring om bevilgningene fra Nordisk jämnställhetsfond HER
Les mer om de godkjente prosjektene HER
KVINNER I SKOGBRUKET INFORMERTE TURGLADE ASKERFOLK
Kvinner i Skogbruket hadde post på NaKuHel-Askers sitt årlige arrangement rundt Semsvannet kalt Semiaden. Mellom tre- og firetusen mennesker gikk runden rundt Semsvannet fra post til post denne søndagen. På posten til Kvinner i Skogbruket kunne barna lage sitt eget kongledyr mens foreldrene måtte svare/gjette seg gjennom flere aktuelle skogbruksspørsmål. Dette var en fin måte å nå ut med viktig informasjon om skogbruket på til folk utenfor næringa.

Familien Høvik fra Asker i samtale med Mari Sand Austigard og Siri Bjoner fra Kvinner i SkogbruketNoen av kongledyrene som ble laget gjennom dagen

Les mer om arrangementet SEMIADEN


FULL FRES UNDER JAKT- OG FISKEDAGENE
De frivillige fra Kvinner i Skogbruket hadde nok å gjøre på Skogbrukstunet lørdag 12. august.
Med ansvar for plankehytta, ferdighetskonkurranse med spørsmål og stabling av vedkubber samt servering av kaffe til besøkende på standen. Over 200 barn spikret på plankehytta.

 
K V I N N E R   I   S K O G B R U K E T
 
ÅKROKVEGEN 13
2230 SKOTERUD
+47 917 42 922
 
post@kvinneriskogbruket.no
 
 
 
 

© LightWeb